Новини

11 січня 2020 року

Підсумки роботи студентського наукового гуртка кафедри клінічної неврології, психіатрії та наркології

Підсумки роботи студентського наукового гуртка кафедри клінічної неврології, психіатрії та наркології

Колектив кафедри клінічної неврології, психіатрії та наркології на чолі з професором Тамарою Сергіївною Міщенко вітає всіх з новим 2020 роком та підбиває проміжні підсумки роботи психіатричної секції студентського наукового гуртка.

Впродовж осіннього семестру 2019-2020 навчального року на кафедрі з’явилася нова форма роботи студентського наукового гуртка – зустрічі з фахівцями в області психічного здоров’я, психотерапії і психореабілітації. Керівники психіатричної секції гуртка Штриголь Д. В., Гайдабрус А. В. та Вовк В. І. організували для студентів низку наукових зустрічей.

24 жовтня зустріч була присвячена брейнспотингу – сучасному методу допомоги при психічних травмах. Гостем гуртка стала психотерапевт, кризисний психолог Наталія Чернуха, яка не тільки ознайомила майбутніх науковців із цим методом, що базується на останніх дослідженнях нейрофізіології травми, але й провела демонстраційну сесію. З великим інтересом учасники спостерігали, як на їхніх очах зникали тяжкі емоції, що виникли багато років тому як результат психічної травми.

5 грудня була проведена зустріч з головою Східноєвропейської асоціації гіпнотерапевтів та клінічних психологів, керівником нейродинамічної школи, психіатром, психотерапевтом, гіпнотерапевтом, кандидатом медичних наук Сергієм Грінвальдом. Слухачі ознайомилися з методом гіпнотерапії, його фізіологічними та психологічними основами, а також із захопленням взяли участь у вправах, які продемонстрували можливості гіпнозу.

19 грудня гостем гуртка була Вікторія Черткова – магістр психології, тілесно-орієнтований терапевт, арт-терапевт, спеціаліст з роботи з шоковою травмою та посттравматичним стресовим розладом. Продемонстровано метод тілесно-орієнтованої психотерапії, в результаті чого студенти не лише усвідомили важливість позбавлення від тілесних «затисків», але й ознайомилися із техніками тілесного и емоційного відреагування.

Також на засіданнях гуртка студенти брали участь у клінічних розборах пацієнтів. Особливий інтерес викликав клінічний розбір хворого з посттравматичним стресовим розладом, що ускладнювався зловживанням алкоголем та психотропними препаратами.


Фотозвіт з заходу: