Новини

22 червня 2019 року

Інформація щодо організації та проведення іспиту з основ медичних знань (IFOM) для студентів 3 курсу

Інформація щодо організації та проведення іспиту з основ медичних знань (IFOM) для студентів 3 курсу

19 червня 2019 року медичний факультет Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна отримав лист № 386 від Державної організації «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» та «Фармація» (далі – ЦТ) при Міністерстві охорони здоров’я України (далі – МОЗ).

У листі міститься інформація про те, що ЦТ при МОЗ наполягає на тому, що студенти повинні надати згоду на збір та обробку персональних даних та передачу цих даних приватній іноземній агенції «Національна рада медичних екзаменаторів США» (далі – НРМЕ). Перелік персональних даних, які будуть передані приватній іноземній агенції, не було оприлюднено. Крім того, не було надано дані про механізми захисту наданої інформації, умови зберігання та використання, строки розпорядження інформацією НРМЕ тощо, що порушує права студентів та Закон України про захист персональних даних.

Підкреслимо, що збір персональних даних студентів та їх передача НРМЕ не передбачені умовами контракту на надання освітньої послуги між студентами медичного факультету та Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна, в зв’язку з чим адміністрація медичного факультету ПРОПОНУЄ студентам приймати рішення про надання згоди на збір та обробку персональних даних приватною іноземною агенцією на ВЛАСНИЙ РОЗСУД.

Зі змістом листа можна ознайомитись за посиланням.

З додатками до листа можна ознайомитись за посиланням.

З повагою до студентів, адміністрація медичного факультету