Новини

20 березня 2023 року

Тренінг «Невідкладні стани: надання домедичної допомоги на місці подій»

Тренінг «Невідкладні стани: надання домедичної допомоги на місці подій»

17 березня 2023 року на базі медичного факультету з використанням симуляційних технологій навчання проведено тренінг «Невідкладні стани: надання домедичної допомоги на місці подій» для осіб без вищої медичної та фармацевтичної освіти з числа студентів та співробітників Каразінського університету.

Учасники тренінгу мали змогу опанувати знання та відпрацювати навички, необхідні для зупинки критичної кровотечі (накладання турнікету, тампонада рани, накладання давлючої пов’язки); базової підтримки життя (оцінка стану людини, її свідомості, виконання компресії грудної клітини, виконання штучної вентиляції легень, використання АЗД, допомога людині, що вдавилася) тощо.

Розробник та викладач курсу – заступник декана медичного факультету з наукової роботи, доцент кафедри хірургічних хвороб, кандидат медичних наук, доцент, лікар-анестезіолог Марія МАТВЄЄНКО.

В зв’язку з неабияким інтересом з боку студентів та співробітників Каразінського університету щодо проведення додаткових тренінгів цієї тематики та на тлі вкрай позитивних відгуків слухачів тренінгу розглядається можливість проведення додаткових тренінгів. Слідкуйте за оголошеннями на офіційному веб-сайті медичного факультету!


Фотозвіт з заходу: