Новини

21 травня 2021 року

Відкритий лист колективу медичного факультету до Каразінської спільноти

Відкритий лист колективу медичного факультету до Каразінської спільноти

Від імені адміністрації, науково-педагогічного колективу та студентської спільноти медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна звертаємось до кандидатів на посаду ректора на виборах, які заплановані на 26 травня 2021 року, та закликаємо до взаємної поваги, порозуміння, спокою і гідної поведінки в ході виборчих перегонів. Вважаємо неприпустимою поведінку одного з кандидатів на посаду ректора, який звинуватив багаторічного очільника Каразінського університету, академіка В. С. Бакірова у прихильності до одного з кандидатів та негативному ставленні до інших, чим намагався оскаржити вболівання В. С. Бакірова за майбутнє університету, одночасно завдаючи шкоди іміджу та репутації всій Каразінській спільноті.

За роки роботи на посаді ректора нашого університету акад. В. С. Бакіров жодного разу не дав привода сумніватися у його честі та гідності, безпрецедентній відданості університету та своїй справі, а Каразінський університет отримав потужний поштовх в майбутнє, ставши класичним університетом 21 століття та визнаним міжнародним освітньо-науковим центром.

З відчуттям глибокої поваги та вдячності за роки самовідданої праці висловлюємо слова підтримки акад. В. С. Бакірову у ситуації, що сталася. Словом найбільшого факультету Каразінського університету підтверджуємо авторитет акад. В. С. Бакірова, відчуваємо його хвилювання за майбутнє університету та впевнені у неупередженості, прозорості, законності, чесності його дій.

Ще раз закликаємо кандидатів на посаду ректора Каразінського університету утриматися від звинувачень і образ на адресу один одного і на адресу інших членів нашої команди та, навпроти, своїм прикладом підтримати дух академічності, поваги та ввічливості, який завжди був притаманний Каразінській спільноті. Бажаємо здоров’я та перемог!