Новини

12 грудня 2019 року

Студенти наукового гуртка кафедри гігієни та соціальної медицини виступили перед учнями гімназії №14

Студенти наукового гуртка кафедри гігієни та соціальної медицини виступили перед учнями гімназії №14

Вже не новина, що проблема алкоголізму, тютюнозалежності та наркоманії є широко поширеним явищем не тільки серед дорослих, але й серед школярів. Тому дуже важливо вчасно та переконливо доносити інформацію до дітей, розповідати її не тільки науковими фактами, а таким чином, щоб це було зрозуміло і цікаво для їх віку.

Студенти наукового гуртка кафедри гігієни та соціальної медицини Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна сумісно с некомерційним фондом "За світ без наркотиків"13 листопада 2019 року провели освітній семінар для учнів Харківської гімназії №14 як раз на тему запобігання шкідливих звичок та попередження залежності. Розпочав семінардиректор Науково-дослідного інституту Охорони здоров'я дітей та підлітків , професор кафедри гігієни та соціальної медицини Даниленко Георгій Миколайович. Потім студентМохамід Мохаммед виступив з доповіддю про запобігання алкогольної залежності, а студентки Абд Ель Хай Хала та Анджалі Тамракан розповідали школярам про негативний вплив наркотиків та тютюну на організм людини. Інформація подавалася у формі яскравої презентації.

Школярів дуже зацікавили виступи медиків, які розмовляли з ними на сучасній мові, проте доводили факти як лікарі. Бесіда відбувалася у форматі живої дискусії. Керівництво навчального закладу було дуже вдячне за ініціативу студентів нашого університету, а школярі прохалиприходити ще з такими цікавими і актуальними темами для нашого часу. Усі учасники цього семінару отримали великий досвід спілкування та взаємодіїмедиків і суспільства. В планах на майбутнє у студентів наукового гурткає продовжувати подібні заходи та поширювати інформацію серед громади.


Фотозвіт з заходу: