Новини

24 червня 2019 року

Лист-звернення студентів медичного факультету щодо порушень законодавства під час впровадження та проведення іспиту з основ медичних знань (IFOM)

Лист-звернення студентів медичного факультету щодо порушень законодавства під час впровадження та проведення іспиту з основ медичних знань (IFOM)

24 червня 2019 року студенти медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна надіслали відкритий лист-звернення декану медичного факультету, д. мед. н., проф. І. В. Белозьорову та ректору Каразінського університету, академіку В. С. Бакірову, у якому підкреслили, що впровадження та проведення іспиту з основ медичних знань (IFOM) для студентів 3 курсу у 2019 році проводиться з порушенням чинного законодавства та з обмеженням прав та свобод студентів.

Проведено опитування серед студентів 3 курсу факультету, за результатами якого отримані дані про те, що згоду на збір, обробку та зберігання персональних даних іноземною приватною агенцією НЕ ДАДУТЬ більше 98% студентів.

Крім того, в зв’язку з тим, що проведення іспиту IFOM заплановано на 1-3 липня 2019 року, що співпадає з канікулярним періодом та йде всупереч з графіком навчального процесу у Каразінському університеті на поточний 2018/2019 навчальний рік, така ж кількість студентів медичного факультету (більше 98%) повідомили, що 1-3 липня 2019 року на запланований Державною організацією «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» та «Фармація» при Міністерстві охорони здоров’я України іспит з основ медичних знань (IFOM) вони НЕ З’ЯВЛЯТЬСЯ.

Лист підписано делегатами студентської конференції, яку було проведено 06 червня 2019 року, про що повідомлялося раніше на офіційному веб-сайті медичного факультету (детальніше за посиланням).

Зі змістом листа можна ознайомитись за посиланням.