Новини

1 жовтня 2017 року

Засідання-семінар кафедри гігієни та соціальної медицини медичного факультету

Засідання-семінар кафедри гігієни та соціальної медицини медичного факультету

20 вересня 2017 року було проведено засідання-семінар кафедри гігієни та соціальної медицини медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна на базі КП «Санепідсервіс» за участю керівництва Держпродспоживслужби м. Харків. КП «Санепідсервіс» є базою для практичних занять з гігієни та екології студентів 3-го та 6-го курсів медичного факультету україно- та англомовної форм навчання. За своєю структурою це комплекс сучасних лабораторій, де виконуються дослідження питної води, ґрунту, повітря, будівельних матеріалів, харчових продуктів та інші об’єктів навколишнього середовища у відповідності з міжнародними стандартами за санітарно-хімічними, радіологічними та мікробіологічними показниками.

Засідання-семінар було присвячено реформі санітарно-епідеміологічної служби та змінам у санітарному законодавстві України. Розглянуто питання щодо здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду в сучасних умовах.

На семінарі було представлено інноваційні розробки програмного забезпечення, які є унікальними в Україні, що використовує в своїй роботі Держпродспоживслужба м. Харків, а саме – програму контролю проведення профілактичних медичних оглядів для осіб декретованого контингенту «Sanon 280» та програму обліку випадків інфекційної захворюваності.


Фотозвіт з заходу: