Новини

18 вересня 2017 року

Студентка медичного факультету пройшла стажування у відділенні нейрохірургії Університетського клінічного центру Сараєво (Боснія і Герцеговина)

Студентка медичного факультету пройшла стажування у відділенні нейрохірургії Університетського клінічного центру Сараєво (Боснія і Герцеговина)

1-31 серпня 2017 року на базі Університетського клінічного центру Сараєво (The University Clinical Center Sarajevo) студентка медичного факультету, Голова Студентського наукового товариства Олена Деліч пройшла стажування у нейрохірургічному відділенні за програмою Міжнародної медичної асоціації студентів-медиків (IFMSA).

Університетський клінічний центр був створений у 1866 році в Сараєво Топалом Османом Пашей. На сьогодні у нейрохірургічному відділенні клінічного центру Сараєво працюють 6 спеціалістів, 4 резидента та 1 субспеціаліст у ґалузі цереброваскулярної нейрохірургії. Відділення розраховане на 42 пацієнта, має 2 операційні зали, оснащені нейронавігацією, мобільним пересувним комп’ютерним томографом, операційними мікроскопами тощо.

За час стажування Олена мала можливість асистувати на операціях з приводу субдуральних гематом, багатоочаговий каверном, гліобластом, міжхребетних гриж, менінгіом, тощо та оволоділа навичками проведення інтубації, люмбальної пункції, інтравентрикулярноі ін’єкції та іншими. В ході стажування Олена взяла участь у підготовці та стала співавтором двох наукових робіт.

Адміністрація, наукового-педагогічний колектив та студентська спільнота висловлює подяку колективу нейрохірургічного відділення Університетського клінічного центру Сараєво та сподівається на подальшу продуктивну співпрацю та обмін досвідом!


Фотозвіт з заходу: