Новини

28 квітня 2017 року

Викладачі медичного факультету – учасники круглого столу, присвяченого первинним імунодефіцитам, «Знайдемо вихід разом!»

Викладачі медичного факультету – учасники круглого столу, присвяченого первинним імунодефіцитам, «Знайдемо вихід разом!»

24 квітня 2017 року на базі Обласної дитячої клінічної лікарні № 1 (м. Харків) за участю співробітників кафедри загальної та клінічної імунології та алергології медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна був проведений круглий стіл з метою підвищення обізнаності фахівців у питаннях, що стосуються первинних імунодефіцитів, під загальним гаслом «Знайдемо вихід разом!».

У рамках заходу з вітальними словами виступила головний лікар Обласної дитячої клінічної лікарні № 1, д. мед. н, проф. О. В. Піонтковська, яка акцентувала увагу присутніх на актуальності та необхідності своєчасної діагностики первинних імунодефіцитних станів у дітей та підлітків. З доповіддю «Досвід роботи першого в Україні Харківського регіонального центру дитячої імунології. Історія становлення, перспективи розвитку» виступив Головний позаштатний спеціаліст з дитячої імунології управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації, к. мед. н., доцент кафедри загальної та клінічної імунології та алергології медичного факультету О. М. Савво. Під час доповіді було акцентовано увагу на підходах до діагностики та лікування пацієнтів з первинними імунодефіцитними станами, наведені епідеміолого-статистичні дані та надані рекомендації щодо оптимальних терапевтичних стратегій.

Крім того, у рамках заходу були представлені доповіді д. мед. н., доцента кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика А. В. Бондаренка на тему «Шлях до діагнозу пацієнтів з первинними імунодефіцитами»; Головного позаштатного спеціаліста з клінічної імунології управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації, к. мед. н., доцента кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб Харківського національного медичного університету Т. Ю. Хіміч на тему «Первинні імунодефіцити у дорослих»; к. мед. н., асистента кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика Ю. С. Степановського щодо труднощів лікування пацієнтів із первинними імунодефіцитами в Україні; к. філософ. н., керівника комітету проектного розвитку ГО «Рідкісні імунні захворювання» А. Б. Циценка щодо принципів ведення пацієнтів з первинними імунодефіцитами у зарубіжних та українських реаліях та інші.

Програма заходу доступна за посиланням.

Презентація доповіді Головного позаштатного спеціаліста з дитячої імунології управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації, к. мед. н., доцента кафедри загальної та клінічної імунології та алергології медичного факультету О. М. Савво доступна для онлайн-перегляду.

Відеосюжет, присвячений круглому столу, доступний за посиланням.


Фотозвіт з заходу: