Новини

23 квітня 2017 року

Студенти медичного факультету – учасники Національної наради щодо питань імунізації та реформи медицини «Якість освіти з імунізації. Медична реформа і студентство»

Студенти медичного факультету – учасники Національної наради щодо питань імунізації та реформи медицини «Якість освіти з імунізації. Медична реформа і студентство»

19 квітня 2017 року Міністерство охорони здоров’я України разом з представниками Дитячого фонду ООН (UNICEF) провели першу Національну нараду щодо питань імунізації та реформи медицини «Якість освіти з імунізації. Медична реформа і студентство». Захід відбувся напередодні початку European Immunization Week. На нараду були запрошені студентки медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Анастасія Узлова, Ірина Редіна та Вікторія Кучеренко. Також у заході прийняли участь голови організацій студентського самоврядування та активісти з 16 медичних вищих навчальних закладів України. Модератором події була Катерина Булавінова, медичний експерт ЮНІСЕФ в Україні.

В ході наради було акцентовано увагу на необхідності реформування системи охорони здоров’я, присутні були ознайомлені з перспективними напрямки медичної реформи та прийняли участь у обговоренні програм та пропозицій. На нараді виступили заступник Міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк, новозеландський соціолог Warren Feek, заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Лінчевський. Студенти мали змогу обговорити всі хвилюючі їх питання та прийняти участь у обговоренні найактуальніших проблем, поспілкуватися з в. о. Міністра охорони здоров’я Уляною Супрун та її заступниками. Трансляцію наради можна подивитися на веб-сторінках Міністерства охорони здоров’я України та UNICEF за посиланнями (посилання №1, посилання №2).

Заключне слово мала в. о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Ця частина наради була проведена у форматі вільного діалогу, де пані Уляна задала багато питань студентам та дала відповіді на зустрічні питання. Підводячи підсумки наради, пані Уляна виразила подяку представникам всіх медичних вищих навчальних закладів, які взяли участь у нараді, та продовжила спілкування зі студентами.