Новини

20 листопада 2016 року

Викладачі медичного факультету – учасники круглого столу «Імунологія вірусних захворювань»

Викладачі медичного факультету – учасники круглого столу «Імунологія вірусних захворювань»

17 листопада 2016 року викладачі кафедри загальної та клінічної імунології та алергології медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, к. мед. н., доц. Лядова Т. І., к. мед. н., доц. Волобуєва О. В. та к. мед. н., доц. Гололобова О. В. прийняли участь у круглому столі «Імунологія вірусних захворювань», що був присвячений терапії гострих та хронічних форм герпесвірусної та папіломавірусної інфекцій, хронічних гепатитів В та С. У обговорення взяли участь лікарі різних спеціальностей: інфекціоністи, імунологи, акушери-гінекологи, онкогінекологи, дерматологи тощо.

В ході зустрічі були представлені доповіді щодо ефективності імунотерапії хронічних вірусних захворювань печінки, терапії диспластичних процесів шийки матки у випадках верифікації онкогенних штамів папіломавірусної інфекції.

Резюмуючи дані, представлені в ході круглого столу, та дискусійні питання, що виникли в процесі обговорення доповідей, учасники прийшли до висновку, що імунотерапія повинна бути однією із пріоритетних стратегій у складі комплексної терапії хронічних вірусних захворювань.