Новини

22 квітня 2016 року

Викладачі медичного факультету – учасники 26-го Європейського Конгресу клінічних мікробіологів та докторів інфекційних хвороб (м. Амстердам, Нідерланди)

Викладачі медичного факультету – учасники 26-го Європейського Конгресу клінічних мікробіологів та докторів інфекційних хвороб (м. Амстердам, Нідерланди)

З моменту свого заснування в 1983 році ESCMID (European Society of Clinical Microbiology and Infectious Disease doctors) перетворилася в провідну європейську спілку клінічних мікробіологів і докторів інфекційних захворювань з членами з усіх європейських країн та усіх континентів. Протягом понад 30 років ESCMID є впливовим компонентом у професійному житті мікробіологів і фахівців з інфекційних захворювань і на даний момент налічує понад 33000 членів по всьому світу. ESCMID зареєстровано у Швейцарії з офісами у м. Базель.

Цього року відбувся черговий щорічний 26-й Європейський Конгрес клінічних мікробіологів і докторів інфекційних хвороб (ECCMID 2016), який проходив у м. Амстердам (Нідерланди).

У конгресі взяли участь 11640 вчених з 123 країн. На конгресі було представлено понад 200 сесій, які охоплюють усі області інфекційних хвороб та клінічної мікробіології, в тому числі 11 пленарних доповідей, понад 100 симпозіумів та секційних засідань, 20 навчальних семінарів і 20 зустрічей експертних сесій.

Співробітники медичного факультету є активними членами ESCMID і беруть участь в щорічних конгресах. У цьому році, з 9 по 12 квітня, викладачі кафедри загальної та клінічної імунології та алергології (завідувач кафедри, д. м. н., проф. Попов М. М., к. м. н., ас. Маланчук С. Г., к. м. н., доц. Козлов О. П.) виступили на ECCMID з постерною доповіддю «EVALUATION OF LED EMISSION OF BLUE AND VIOLET SPECTRA ON POLYRESISTANT STRAINS OF PSEUDOMONAS AERUGINOSA IN VITRO», яку високо оцінили колеги із різних країн.

Постерна доповідь доступна за посиланням.

Офіційний сайт ECCMID 2016 доступний за посиланням.


Фотозвіт з заходу: