Новини

22 лютого 2016 року

Студенти з Польщі пройшли стажування на медичному факультеті Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна

Студенти з Польщі пройшли стажування на медичному факультеті Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна

З 14 по 21 лютого 2016 р. в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна четверо студентів з м. Познань (Польща) пройшли стажування в рамках програми обміну студентів-медиків між громадським об’єднанням «Всеукраїнська молодіжна асоціація студентів-медиків» (UMSA) та польською неурядовою студентською організацією SASA Foundation. Стажування проходило на кафедрі хірургічних хвороб, оперативної хірургії та топографічної анатомії медичного факультету в ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії НАМН України» під керівництвом завідуючого кафедри, д. м. н., професора Белозьорова І. В.

Студенти з Польщі брали участь у лікувально-діагностичних маніпуляціях, асистували на операціях, розглядали клінічні випадки в одному з найкращих лікувально-діагностичних закладів Харкова. Період стажування польські студенти назвали неоціненним досвідом, який безперечно допоможе їм в майбутній практиці.

Членами UMSA було організовано культурну програму, під час якої студенти з Польщі ознайомились з українською культурою, відвідали музеї, виставки та театри та із задоволенням провели вільний час у Харкові.

На момент закінчення практики студенти з Польщі разом з завідуючим кафедри хірургічних хвороб, оперативної хірургії та топографічної анатомії, д. м. н., проф. Белозьоровим І. В. та представниками організаційного комітету від UMSA зустрілися з ректором Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, академіком НАН України, членом-кореспондентом НАПН України, професором Бакіровим В. С., який відзначив важливість проведення таких програм і високий рівень організації обміну, а також нагородив пам’ятними подарунками учасників обміну.

«Ми розвиваємо співпрацю з міжнародними організаціями. Завдяки тісній співпраці з нашими колегами як з Польщі, так і з інших країн, а також підтримці адміністрації університету, факультету і керівників кафедр, студенти нашого факультету мають змогу пройти подібне стажування в багатьох країнах Європи», – зазначив віце-президент UMSA, студент 6 курсу медичного факультету Назаренко Є. О.


Фотозвіт з заходу: