Новини

21 грудня 2015 року

Студенти медичного факультету - організатори Всеукраїнського круглого столу студентів-медиків

Студенти медичного факультету - організатори Всеукраїнського круглого столу студентів-медиків

19 грудня 2015 року у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна відбувся Всеукраїнський круглий стіл студентів-медиків щодо обов’язкового трирічного відпрацювання випускників медичного профілю, що навчались за державним замовленням.

В заході, окрім студентів багатьох медичних університетів України, взяли участь Іван Васильович Летик, Віктор Миколайович Савченко, Олексій Іванович Цівенко, Євген Кузик, Ольга Чуб, Аліна Сергєєва, Світлана Петрова. Присутні одноголосно висловили думку, що питання відпрацювання та працевлаштування студентів-медиків потребує комплексного вирішення, діяти потрібно крок за кроком, розпочинаючи з локальних цілей.

Запрошені гості, учасники були ознайомлені з порушеннями правових норм, з механізмами розподілу та працевлаштування студентів медичного профілю в інших країнах, були розглянуті ідеї та пропозиції від учасників.

По закінченню обговорення було вирішено створити робочу групу для розроблення нового альтернативного механізму розподілу студентів-медиків, з січня 2016 року розпочати роботу ознайомлення зі законодавчими документами щодо працевлаштування та розподілу студентів-медиків, що й було внесено у резолюцію круглого столу.


Фотозвіт з заходу: