Новини

29 лютого 2024 року

Академічна мобільність викладачів в університеті УМЕО, Швеція

Академічна мобільність викладачів в університеті УМЕО, Швеція

Академічна мобільність викладачів кафедри інфекційних хвороб та клінічної імунології в університеті УМЕО, Швеція

У рамках візиту до університету Умео, Швеція по програмі Erasmus+ - академічна мобільність для викладачів - співробітники медичного факультету інфекційних хвороб та клінічної імунології доцент Ольга Волобуєва (завідувач кафедри) та доцент Ольга Константиновська (координатор міжнародного співробітництва медичного факультету) провели насичені дні у відділенні інфекційних хвороб університетської клініки, а також ознайомилися із оснащенням та устаткуванням мікробіологічної лабораторії, серологічної лабораторії та лабораторії з діагностики туберкульозу.

Команда інфекційного відділення Університетської клініки Умео (Доктор Йохан Расмуссон із колегами) та Професор Клас Ахлм (Департамент клінічної мікробіології університету Умео) ознайомили делегатів Каразінського університету з організацією роботи Клініки, структурою центру, організацією навчання, розкладом та логістикою. Каразінці долучились до розв’язання клінічних кейсів.

Доктор Хіннерк Еілерс ознайомив каразінців із структурою лабораторії, приділивши особливу увагу ПЛР діагностиці інфекційних хвороб.

За результатами візиту укладено попередні домовленості щодо можливості проведення стажувань на базі Університетської клініки Умео для студентів, інтернів, аспірантів та викладачів медичного факультету Каразінського університету.


Фотозвіт з заходу: