Новини

28 лютого 2024 року

Стажування викладачів кафедри інфекційних хвороб та клінічної імунології медичного факультету в університеті УМЕО, Швеція

Стажування викладачів кафедри інфекційних хвороб та клінічної імунології медичного факультету в університеті УМЕО, Швеція

З 18 по 24 лютого 2024 р. викладачі кафедри інфекційних хвороб та клінічної імунології взяли участь у програмі академічної мобільності Еразмус + в Університеті Умео (м. Умео, Швеція).

З 18 по 24 лютого 2024 р. викладачі кафедри інфекційних хвороб та клінічної імунології, кандидат медичних наук, доцент, завідувач кафедри Ольга ВОЛОБУЄВА та кандидат медичних наук, доцент Ольга КОНСТАНТИНОВСЬКА взяли участь у програмі академічної мобільності Еразмус + в Університеті Умео (м. Умео, Швеція). Куратором перебування викладачів в університеті була Dr. Olena Rzhepishevska, staff scientist, Erasmus project lead, Chemistry Department.

Під час візиту обговорили напрями науково-дослідної та освітньої діяльності, обмінялися досвідом організації освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання, обговорили перспективи співробітництва за програмою Erasmus+, участі у спільних науково-дослідних проєктах, публікації спільних статей у наукових виданнях, що індексуються наукометричними базами Scopus, Web of Science та ін.

Волобуєва О.В. та Константиновська О.С. відвідали університетську лікарню Умео та ознайомились з системою охорони здоров’я Швеції та організацією надання медичної допомоги, зокрема, в інфекційному відділенні. Також наші науковці представили шведським колегам з університетської клініки свої доповіді “Infection diseases dissemination in Kharkiv region: general situation and case reports", “Diagnostic and treatment of tuberculosis in Kharkiv region while full-scale invasion: challenges and solutions”.

Було проведено спільну робочу зустріч із представниками міжнародного офісу, зокрема його керівником Ingrid Svensson та міжнародним координатором Emilia Emilson. Під час робочої зустрічі обговорили особливості участі студентів за програмою академічної мобільності. Обговорили можливості подальшої співпраці на наступний програмний період 2024-2025 рр.

Висловлюємо щиру подяку Dr. Olena Rzhepishevska, staff scientist, Erasmus project lead, керівнику міжнародного офісу Ingrid Svensson та міжнародному координатору Emilia Emilson за багаторічну співпрацю, за теплий прийом та плідний обмін досвідом під час навчального тренінгу за програмою Erasmus+.


Фотозвіт з заходу: