Новини

22 серпня 2023 року

Тренінг з основ тактичної медицини для воїнів Збройних сил України

Тренінг з основ тактичної медицини для воїнів Збройних сил України

Інструктори Каразінської школи невідкладної та тактичної медицини Іван РУДАС, Владислав ГВОЗДь та Сусанна АКСЕНКОВА, сертифіковані Національною асоціацією екстрених медичних техніків (США) та Американською асоціацією хірургів, провели тренінг з основ тактичної медицини для військовослужбовців Збройних сил України в місці тимчасової дислокації військового підрозділу.

Тренінг проведено за програмою міжнародного протоколу «Тактична допомога пораненим на полі бою (Tactical Comat Casualty Care, ТССС), розробленого американською Національною асоціацією екстрених медичних техніків (National Association of Emergency Medical Technicians, NAEMT, USA) та прийнятого як стандарт більшістю країн НАТО. Зауважимо, що Каразінський університет є офіційним освітнім центром Національною асоціацією екстрених медичних техніків і має ліцензію на проведення всіх курсів Асоціації та видачу офіційних сертифікатів.

Додатково бойовим медикам підрозділу проведено інструктаж щодо надання за можливості розширеного об'єму медичної допомоги пораненим у різних зонах та на різних етапах медичної евакуації.

Від Каразінського з глибокою вдячністю Захисникам України заради Перемоги! Слава Україні!