Новини

23 червня 2023 року

Майстер-клас з фізичної терапії та реабілітації «Інструментальна мобілізація м’яких тканин і перкусійний масаж в реабілітації військовослужбовців. Техніки і практичне застосування»

Майстер-клас з фізичної терапії та реабілітації «Інструментальна мобілізація м’яких тканин і перкусійний масаж в реабілітації військовослужбовців. Техніки і практичне застосування»

23 червня 2023 року пройшов перший етап майстер-класу з фізичної терапії та реабілітації «Інструментальна мобілізація м’яких тканин і перкусійний масаж в реабілітації військовослужбовців. Техніки і практичне застосування» від позаштатної групи фізичної терапії та реабілітації оперативного угруповання військ «Харків» та Каразінського університету для студентів та лікарів-інтернів медичного факультету. Участь у відкритті заходу взяли проректор з науково-педагогічної роботи Анатолій БАБІЧЕВ, завідувачка кафедри пропедевтики внутрішньої медицини та фізичної реабілітації Марія БРИНЗА та директор Центру післядипломної медичної освіти Олександр КОЗЛОВ.

Слухачі майстер-класу під пильним наглядом досвідчених реабілітологів опанували програмні практичні навички перкусійного масажу. Відпрацювання навичок проводили на військовослужбовцях з різними проблемами опорно-рухового апарату. На початку заходу, фахівці позаштатної групи фізичної терапії та реабілітації оперативного угруповання військ «Харків» ознайомили слухачів з різноманітними видами інструментарію для перкусійного масажу та принципами його використання. Після збору анамнезу та поділу на групи слухачі освітнього заходу під керівництвом досвідчених реабілітологів з періодичною ротацією опанували навички різних технік мобілізації м’яких тканин.

Учасників заходу військові пригостили справжньою солдатською їжею, що, безумовно, надало певної атмосферності заходу та створило дружню атмосферу. В результаті, учасники тренінгу не лише отримали безоцінний досвід та опанували навички, але і зробили власний внесок в покращення самопочуття наших захисників, зробивши черговий маленький внесок у наближення Перемоги. Загалом за час проведення заходу кваліфіковану реабілітаційну допомогу з безпосередньою участю студентів та лікарів-інтернів Каразінського університету отримали близько 50 захисників України.

Найближчим часом планується проведення додаткових тренінгів за цим напрямком. Слідкуйте за анонсами та долучайтеся до освітніх ініціатив Каразінського університету! Все буде Україна!