Новини

1 червня 2023 року

XX Міжнародна наукова конференція студентів, молодих вчених та фахівців «Актуальні питання сучасної медицини», присвячена 30-річчю відродження медичного факультету

XX Міжнародна наукова конференція студентів, молодих вчених та фахівців «Актуальні питання сучасної медицини», присвячена 30-річчю відродження медичного факультету

25-26 травня в онлайн-форматі відбулась XX Міжнародна наукова конференція студентів, молодих вчених та фахівців "Актуальні питання сучасної медицини", присвячена 30-річчю відродження медичного факультету.

Декан медичного факультету, проф. Тетяна Лядова урочисто відкрила конференцію та привітала учасників з різних куточків світу:

«Ми щиро раді вітати Вас на нашій щорічній XX міжнародній науковій конференції студентів, молодих вчених та фахівців «Актуальні питання сучасної медицини», що присвячена 30-річчю відродження медичного факультету. Це важливий момент для всього нашого навчального закладу, коли ми можемо згадати минулі досягнення, оцінити сьогодення та розглянути перспективи майбутнього.

Сьогодні ми зібралися, щоб відзначити цей неймовірний шлях досягнень та поділитися своїми дослідженнями та відкриттями в галузі

медицини. На нашій конференції ми об'єднати дослідників, лікарів, студентів та всіх, хто прагне сприяти розвитку медичної науки.

За три десятиліття розвитку Медичний факультет Каразінського університету став джерелом знань та інновацій в медичній галузі, випускаючи сотні висококваліфікованих фахівців, які своїми знаннями та професійним досвідом допомагають людям з різних куточків світу.

Проведення заходів саме такого рівня стало гарною та чудовою традицією нашого факультету і ми пишаємося, що не дивлячись на умови сьогодення, на збройну агресію з боку російської федерації наші студенти, викладачі та молоді науковці знайшли змогу для того, щоб прийняти активну участь у цьому заході.

Ми знаємо, що славу та вагомий вклад в історії України, Харкова та Харківського університету приносили медики. Численні вулиці та заклади Харкова, носять імена професорів університету – медиків. Район Шатилівка, Інститут проблем ендокринної патології назвали на честь свого засновника і першого директора В. Я. Данилевського, професора кафедри фізіології Харківського університету. Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз носить ім'я заслуженого професора М. С. Бокаріуса, Інститут патології хребта та суглобів імені М. І. Ситенка. І це лише незначна частина медиків, імена яких не одне століття прославляють Харківський університет. Цю естафету гідно прийняли й сучасні випускники факультету, які зарекомендували себе як прекрасні клініцисти та талановиті вчені не тільки у межах України, але й у багатьох країнах світу, а саме в Канаді, США, Франції, Великобританії, Німеччині, Угорщині та інших країнах.

Вважаю, що географія доповідей, представлених у програмі нашої конференції, дійсно є всеукраїнською та міжнародною. Наші студенти та науковці, на мою думку, є героями сучасності. Пишаюсь тим, що частина вас працює на допомогу Україні та ЗСУ, і, окрім навчальної діяльності, ви продовжуєте займатися наукою, волонтерством, працюєте медиками як у лікарнях, у складі бригад швидкої допомоги, лавах Збройних сил України.

Бажаю Вам незабутніх моментів, глибоких обговорень та натхнення, яке приносить медична наука. Сподіваюсь, що ці дні спілкування та обміну знаннями стануть плідними, надихнуть на нові дослідження та приведуть до впровадження інноваційних підходів у медичну практику. Цей захід стане початком нових зв'язків, співпраці та дружніх стосунків між учасниками. Нехай ця конференція стане кроком до нових досягнень та спільного просування вперед.

Дякую Вам за вашу присутність та відданість науці. Бажаю всім успіхів та плідної роботи на цій конференції!»

Були представлені наукові роботи за такимиосновними напрямами медицини:

·Акушерство та гінекологія

·Внутрішня медицина та клінічні випадки

·Гігієна та соціальна медицина

·Інфекційні хвороби, імунологія та алергологія

·Клінічна патологія

·Медична генетика

·Неврологія та нейрохірургія

·Нормальна морфологія, фізіологія, біохімія, фармакологія

·Педіатрія

·Психіатрія, наркологія та медична психологія

·Сімейна медицина, профілактична медицина, здоровий спосіб життя

·Хірургія

Зважаючи на можливість непередбачуваного відключення світла, учасникам була надана можливість прикріпити відеозапис своєї доповіді, на випадок, якщо вони не зможуть бути присутніми особисто.

Для конференції було подано близько 200 тез за результатами власних досліджень.

Медичний факультет Харківського національного університету імені
В. Н. Каразіна дуже вдячний організаторам за віддану працю, та звичайно, вдячний усім учасникам, гостям із Литви, Латвії, Угорщини, Великої Британії та кожного куточка України. Усім тим, хто долучився до конференції в такі скрутні часи, коли, не зважаючи на відсутність світла, брак часу та небезпеку, усі працюють заради майбутнього медицини і науки.

Вітаємо переможців та бажаємо, щоб наступного року всі доповіді звучали під мирним небом, в стінах рідного університету. Успіхів у роботі і міцного здоров'я Бережіть себе, й усе буде Україна!

СЕРТИФІКАТИ ЗА АКТУАЛЬНІСТЬ ТЕМИ

CERTIFICATES FOR THE RELEVANCE OF TOPIC

Сердюк К.О.

Aymen Farouki

Ліннік К. С.

Zouaidi Malak

Кулікова К. Т.

Решетило Т. П.

Анютіна М. Г.

Дергоусова Д. В.

Душик А. О.

СЕРТИФІКАТИ ЗА КРАЩУ ПРЕЗЕНТАЦІЮ

CERTIFICATES FOR A HIGH QUALITY PRESENTATION

Булига А. О.

Abdullah Mohammed Hussein Al-Karkhi

Гайденко В. Є.

Moganti Yaga Rama Chandra

Клімова А. І.

Zoha Shaikh

Юшина Д. В.

Bilopolska Mariia

Будко А.Р.

Рудь В. Ю.

Павлюк К.

Дорожовська Х. І.

СЕРТИФІКАТИ ЗАНОВИЗНУ ТА ОРИГІНАЛЬНІСТЬ

CERTIFICATESFORINNOVATIVENESS

ЄвсєєваЄ.Д.

Mukul Anand

Пархоменко О. В.

SalmaQarouani

Пестова Д.О.

Ловга З. М.

Кручиніна О.

Постовой В. В.

ДИПЛОМИ 1 МІСЦЕ

DIPLOMAS 1 PLACE

Сердюк К.О.

Abdullah Mohammed Hussein Al-Karkhi

Чаттопадхай В. Т.

Rumana Inushahmad Shaikh

Булига А. О.

Banerjee Rohan Dipankar

Троянова Д. В.

Zoha Shaikh

Дергоусова Д. В.

SalmaQarouani

Попова Д. В.

Bilopolska Mariia

Вєтрова А. О.

DipshiakDas

Попова А. М.

Медведєва К. А.

Анютіна М.Г.

Ткаченко О. Т.

Лігезін Б.

Дорофєєва В.

Богданюк А.

Музика О.

Дорожовська Х. І.

ДИПЛОМИ 2 МІСЦЕ

DIPLOMAS 2 PLACE

ЄвсєєваЄ.Д.

Mostafa Mahmoud Dawa

Ліннік К. С.

Mahfuz Alam

Тесленко А.О.

Zouaidi Malak

Кулікова К. Т.

Пильник Ю. В.

Дяків А. М.

Пацация М. М.

Кручиніна О. О.

Гал В. О.

Юшина Д. В.

Гаврилова Т.В.,

Захарова А.

Марін І. А.

Шальнова О.

Лоза І.

Постовой В. В.

Душик А. О.

ДИПЛОМИ 3 МІСЦЕ

DIPLOMAS 3 PLACE

Волокідіна Л. С.

Dipshiak Das

Панкова О. А.

Пацация М. М.

Булига А. О.

Гайденко В. Є.

Павлюк К.С

Мала О. Д.

Семененко О. С.

Будко А.Р.

Мигаль Л. Р.

Шуміліна Т.

Попова Д.


Фотозвіт з заходу: