Новини

29 травня 2023 року

Секція «Медична генетика, акушерство та гінекологія» ХХ міжнародної наукової конференції «Актуальні питання сучасної медицини»

Секція «Медична генетика, акушерство та гінекологія» ХХ міжнародної наукової конференції «Актуальні питання сучасної медицини»

25 травня 2023 року відбулося засідання секції "Медична генетика, акушерство та гінекологія" в рамках ХХ міжнародної наукової конференції «Актуальні питання сучасної медицини». У роботі секції взяли участь студенти, молоді вчені та професори з Харкова, Києва, Ужгорода.

Доповіді для молодих вчених представили гості: професорка, завідувачка відділу кріобіології системи репродукції ІПКіК НАН України М. П. Петрушко та професор, член-кореспондент НААН України, завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології НУБіП України С. Ю. Рубан.


Учасниками засідання були обговорені проблеми та перспективи нутригенетики, фармакогенетики, персоніфікованої терапії, генетичних та ембріологічних досліджень системи репродукції, аналізу генетичної патології, оцінки генетичних особливостей модельних об'єктів, аналізу особливостей перебігу інфекційних захворювань вагітних, клінічних та культурологічних аспектів генеалогічного аналізу та розвитку подальшої плідної співпраці. Усі вчені та молоді науковці подякували організаторам Конференції, медичному факультету та Каразінському Університету за її успішне проведення та спільну цікаву роботу, побажали медичному факультету та Університету розвитку, нових досягнень, відкриттів та перемог.


Свої виступи доповідачі присвятили близьким та колегам, які у лавах Збройних сил України захищають Україну, висловили подяку захисникам та захисницям, завдяки яким науковці мають можливість подальшої плідної праці та розвитку.