Новини

24 травня 2023 року

Каразінський університет пропонує навчання лікарям-інтернам в інтернатурі за кошти державного бюджету України

Каразінський університет пропонує навчання лікарям-інтернам в інтернатурі за кошти державного бюджету України

24 травня 2023 року листом Міністерства охорони здоров’я України № 22-04/13885/2-23 Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна вперше з моменту відродження медичного факультету отримав фінансування з державного бюджету України підготовки здобувачів освіти в інтернатурі.

Ця історична подія стала можливою завдяки безперервній підтримці з боку ректора Каразінського університету, проф. Тетяни КАГАНОВСЬКОЇ, проректора з науково-педагогічної роботи, доц. Анатолія БАБІЧЕВА, проректора з науково-педагогічної роботи, проф. Олександра ГОЛОВКА, проректора з науково-педагогічної роботи, проф. Бориса САМОРОДОВА, проректора з науково-педагогічної роботи, доц. Антона ПАНТЕЛЕЙМОНОВА, проректора з науково-педагогічної роботи, проф. Василя БЛИНДЮКА та плідній співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством освіти і науки України та Комітетом Верховної ради України з питань освіти, науки та інновацій. Консолідовані зусилля всіх учасників процесу дозволили знайти можливість фінансування підготовки майбутніх лікарів і у повній мірі виконати зобов’язання Каразінського університету перед своїми випускниками, які навчалися за кошти державного бюджету.

Це велике досягнення для медичного факультету і 44 випускників-бюджетників 2023 року і черговий крок до реформації вищої медичної освіти у Каразінському університеті. Керуючись слоганом університету з початку повномасштабного вторгнення окупантів «Освіта попри війну», команда медичного факультету плідно працювала цілий рік та підготувала багато нових напрямків освітньої, наукової та клінічної діяльності, анонс яких відбудеться незабаром. Медичний факультет разом з Каразінським університетом працює та прогресує попри війну. Ми використали рік війни для розробки майже двох десятків нових напрямків роботи і майже готові до приголомшливих анонсів. Слідкуйте за новинами! Все буде Україна! Все буде Каразінський!