Новини

11 лютого 2023 року

Каразінський університет – авторизований навчальний центр Національної асоціації техніків екстреної медичної допомоги (США)

Каразінський університет – авторизований навчальний центр Національної асоціації техніків екстреної медичної допомоги (США)

З гордістю повідомляємо, що Каразінський центр симуляційної медицини медичного факультету став авторизованим і сертифікованим навчальним центром найвідомішої у світі Національної асоціації техніків екстреної медичної допомоги (National Association of Emergency Medical Technicians, NAEMT).

NAEMT створена в 1975 році у США і налічує понад 75 000 членів, є єдиною національною асоціацією, яка представляє професійні інтереси всіх практикуючих лікарів швидкої медичної допомоги, включаючи парамедиків, техніків екстреної медичної допомоги, екстрених медичних працівників, військових медиків та інших спеціалістів, які надають догоспітальну та позалікарняну першу, невідкладну або профілактичну медичну допомогу. Члени NAEMT працюють у багатьох державних службах, пожежних частинах, службах швидкої допомоги в лікарнях, приватних компаніях, підрозділах поліції, спеціальних загонах, збройних силах тощо.

Висока оцінка NAEMT рівню кваліфікації Каразінських інструкторів дає можливість проводити у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна навчальні курси та тренінги, а після закінчення останніх – видавати сертифікати, прирівняні до таких, що видає сама NAEMT у США. Вже найближчим часом планується провадження освітніх заходів та тренінгів за цим напрямком для широкого кола слухачів.

Зауважимо, що ще до сертифікації NAEMT співробітники медичного факультету Каразінського університету, які мають сертифікати інструкторів NAEMТ, зробили вагомий внесок у впровадження міжнародних протоколів надання екстреної медичної допомоги у практичну діяльність лікарів, студентів, цивільних та військових, врятувавши безліч життів українців.

Сертифікація NAEMT дозволяє Каразінському університету готувати військових медиків за стандартами НАТО та видавати сертифікати, які визнаються Альянсом, що створює передумови для формування потужного тренінгового центру для військовослужбовців всіх країн – членів НАТО та підвищення рівню кваліфікації українських військових медиків до міжнародних стандартів.