Новини

20 грудня 2022 року

Секція "Медична генетика" XIX міжнародної наукової конференції студентів, молодих науковців та фахівців

Секція "Медична генетика" XIX міжнародної наукової конференції студентів, молодих науковців та фахівців

15 грудня 2022 року відбулося засідання секції "Медична генетика" в рамках проведення XIX міжнародної наукової конференції студентів, молодих науковців та фахівців на медичному факультеті Каразінського університету. В роботі секції взяли участь студенти, молоді вчені та професори з Харкова, Полтави, Києва, Львова, Івано-Франківська.

Доповідь про недавній запуск програми неонатального скринінгу«Нова система неонатального скринінгу в Україні», як про величезну подію в житті нашої країни, представила керівник робочої групи Міністерства охорони здоров’я України з питання впровадження програми неонатального скринінгу,завідувачка лабораторією медичної генетики Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ" Міністерства охорони здоров’я України,доктор біологічних наук, професор Н. В. Ольхович.

Учасниками засідання були обговорені проблеми та перспективи неонатального скринінгу, аналізу генетичної патології, генетичних досліджень у програмах допоміжних репродукційних технологій, оцінки генетичних особливостей SARS-COV-2 та розвитку подальшої плідної співпраці.

Усі вчені подякували організаторам Конференції, медичному факультету та Каразінському Університету за її успішне проведення та спільну цікаву роботу.Свої виступи доповідачі присвятили близьким та колегам, які у лавах Збройних сил України захищають нашу країну, завдяки яким науковці мають можливість подальшої роботи та розвитку.