Новини

29 вересня 2019 року

Студентка медичного факультету пройшла наукове стажування в Concordia University, м. Монреаль (Канада)

Студентка медичного факультету пройшла наукове стажування в Concordia University, м. Монреаль (Канада)

Студентка медичного факультету Сазонова Таїсія пройшла 12-тижневе наукове стажування в Concordia University, а саме в дослідницькому центрі університету Perform Centre, м. Монреаль, за програмою Mitacs Globalink Research Internship та під керівництвом професора Сильвії Сантози. Студентка медичного факультету працювала над проектом “Acute and chronic effects of obesity on cardiovascular disease risk factors”.

Професор Сильвія Сантоза проводить дослідження, щоб визначити метаболічні та клітинні механізми того, чому у деяких людей з надмірною вагою розвиваються захворювання, а у інших ні. Доктор Сантоза застосовує різноманітні методи дослідження для вивчення і розуміння основних наслідків ожиріння, які сприяють збільшенню ваги та захворюваності.

Сазонова Таїсія вивчала патофізіологічні зміни в організмі людей, які страждають на надмірну вагу з дитинства, в порівнянні з тими, у яких ожиріння розвинулося в період дорослого життя. Вона досліджувала жирову та м’язову тканину, кров для прогнозування ризиків захворювання на серцево-судинні захворювання та реакцію на втрату ваги. Студентка медичного факультету брала участь в наборі учасників для проведення дослідження, навчальних поїздках та лабораторній роботі, пов’язаній з експериментами. Під час стажування отримала дуже багато корисних навичок для подальшої роботи в науковій сфері: навички роботи за флуоресцентним та конфокальним мікроскопами, ELISA, Western Blot, Flow, Cell Sizing Analysis. За результатами Cell Sizing Analysis планується публікація статті.


Фотозвіт з заходу: