Новини

27 вересня 2019 року

Успішне проходження студенткою факультету міжнародної практики в нейрохірургічному відділенні м. Зеніца

Успішне проходження студенткою факультету міжнародної практики в нейрохірургічному відділенні м. Зеніца

З 12 по 30 серпня 2019 року Олена Деліч, студентка 6 курсу медичного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, мала можливість пройти міжнародну студентську практику в нейрохірургічному відділенні Кантональної лікарні міста Зеніца (Боснія і Герцеговина).

Відділення працює над лікуванням інтракраніальних та спінальних пухлин у дорослих та дітей, порушень роботи лікворної системи у дітей, компресійних нейропатій та травм периферійних нервів, а також оперативним та консервативним лікуванням травм голови та хребта.

Операційна нейрохірургічного відділення оснащена представником мікроскопів нового покоління - Zeiss Pentero.

Найважливішою частиною є команда з 3 спеціалістів, на чолі з директором Кантональної лікарні міста Зеніца - професором Расімом Скоморцом, начальником нейрохірургічного відділення - доктором Алдіном Юсічем; та резидентів відділення.

Олена була присутня на операціях, приймала участь у прийомі та огляді хворих, ознайомилася з принципом функціювання відділення, заповненням медичної документації, принципами терапії для нейрохірургічних хворих. Також в подарунок від колективу вона отримала примірник книги "Пухлини центральної нервової системи", написаний лікарями лікарні.

Дякуємо представникам лікарні та відділення за співпрацю та бажаємо успіхів та наснаги!