Новини

18 квітня 2019 року

Студенти медичного факультету – учасники Всеукраїнської олімпіади з медичної біології

Студенти медичного факультету – учасники Всеукраїнської олімпіади з медичної біології

10-12 квітня 2019 року на базі Буковинського державного медичного університету було проведено ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з медичної біології. Серед 51 учасника заходу – 3 студентки першого курсу медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна: Олеся Кручиніна, Марія Хомякова та Орина Шевченко, які за результатами оцінок журі олімпіади отримали грамоти у різних номінаціях.

Олімпіаду було проведено у 3 тури: письмове інтегроване завдання, комп’ютерне тестування та співбесіда за результатами оцінки мікро- та макропрепаратів. За підсумками олімпіади грамотами «За досконале володіння практичними навичками» нагороджено Олесю Кручиніну та Орину Шевченко, а грамотою «За оригінальність розв’язування ситуаційних генетичних завдань» - Марію Хомякову.

Після олімпіади студенти відвідали нещодавно відкритий Центр симуляційної медицини Буковинського державного медичного університету, приєдналися до екскурсії до Державного історико-архітектурного заповідника «Хотинська фортеця», Чернівецького національного університету (колишня резиденція митрополітів Буковини і Далмації), історико-медичного музею Буковинського державного медичного університету та архітектурних пам’яток старовинного міста Чернівці.

Учасниці олімпіади висловлюють подяку деканату медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та викладачам: к. біол. н., доценту кафедри генетики та цитології О. В. Горенській та аспіранту кафедри генетики та цитологіїМ. Ю. Горпинченку за організацію цієї поїздки й підготовку до олімпіади.


Фотозвіт з заходу: