Новини

8 квітня 2019 року

Студенти медичного факультету – учасники тренінгу «Профілактика ВІЛ-інфекції: «Маршрут безпеки»

Студенти медичного факультету – учасники тренінгу «Профілактика ВІЛ-інфекції: «Маршрут безпеки»

2-3 квітня студентки 3 та 4 курсу медичного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Сазонова Таїсія, Жадан Юлія та Шепель Вероніка відвідали тренінг «Профілактика ВІЛ-інфекції: «Маршрут безпеки», як інтерактивна форми роботи профілактики розповсюдження ВІЛ-інфекції серед молоді». Захід було організовано Управлінням у справах сім’ї та молоді Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради спільно з Німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit» (GIZ).

Метою даного тренінгу було підготувати учасників для подальшого розповсюдження інформації щодо ВІЛ: епідемії ВІЛ в Україні, вивчення груп ризику, механізму проведення експрес-тестування на ВІЛ, розгляд сучасної антиретровірусної терапії. Також учасникам була презентована профілактична гра «Маршрут безпеки».

В майбутньому учасниці тренінгу планують використати отриманні знання на практиці в ході реалізації проектів в рамках діяльності Локального представництва ГО «Українська медична студентська асоціація» в Харківському національному університету імені В. Н. Каразіна та університетської програми «Здоров’я студентів».