Новини

8 листопада 2018 року

Викладач медичного факультету – тренер першого в Україні інсультного симуляційного центру (м. Полтава)

Викладач медичного факультету – тренер першого в Україні інсультного симуляційного центру (м. Полтава)

До Всесвітнього Дня Боротьби з Інсультом на базі Полтавської обласної клінічної лікарні імені М. В. Скліфосовського відкрився перший в Україні та другий у Східній Європі інсультний симуляційний центр.

Метою його створення є можливість відпрацювання мультидисциплінарною інсультною командою лікарні (представник екстреної медичної допомоги, медична сестра, лікар-невролог, лікар інтенсивної терапії та нейрохірург) найбільш ймовірних варіантів дій при розвитку гострого інсульту.

Даний симуляційний тренінг проводиться під керівництвом головного нейрохірурга Полтавської ОДА Михайла Дмитровича Тончева та доцента кафедри клінічної неврології, психіатрії та наркології медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Дмитра Володимировича Лебединця за підтримки Ініціативи Angels.

Перший симуляційний тренінг, у якому взяла участь мультидисциплінарна команда з Полтавської міської клінічної лікарні №1, відбувся 31 жовтня 2018 року під керівництвом проф. Роберта Мікулика (керівник проектів ESO-EAST та RES-Q, голова Інсультного центру м. Брно, Чехія) та Дмитра Лебединця.


Фотозвіт з заходу: