Новини

4 травня 2018 року

Викладачі медичного факультету – учасники European Society of Clinical Microbiology and Infectious Disease (ESCMID)

Викладачі медичного факультету – учасники European Society of Clinical Microbiology and Infectious Disease (ESCMID)

Протягом більше 30 років ESCMID є впливовим компонентом в професійному житті мікробіологів і фахівців з інфекційних захворювань і на даний момент налічує понад 33 000 членів по всьому світу. ESCMID зареєстровано в Швейцарії з офісами в Базелі. Цьогорічний 28-й Європейський конгрес з клінічної мікробіології та інфекційних хвороб ECCMID 2018 завершився рекордними показниками! Понад 1294 чоловік з 128 країн взяли участь у ECCMID. Конгрес мав більше 150 сесій із запрошеними доповідачами, що охоплюють всі сфери інфектології та клінічної мікробіології, включаючи 8 основних лекцій, понад 100 симпозіумів та усних сесій, 22 навчально-практичних семінари та 22 семінари-зустрічі.

Співробітники кафедри загальної та клінічної імунології та алергології медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна є активними членами ESCMID і беруть участь в щорічних конгресах. У цьому році з 20 по 24 квітня доцент кафедри загальної та клінічної імунології та алергології Світлана Геннадіївна Маланчук виступила в ході ECCMID з постерною доповіддю «Evaluation of the biofilm formation ability in Klebsiella pneumoniae under the influence of antimicrobial drugs and chelating agent».

В цілому участь у конгресі такого формату пропонує великі можливості для фахівців, а саме надає можливість дізнатися про новітні напрямки в науці, отримати натхнення від експертів, побудувати більш тісні зв'язки між фахівцями різних країн.


Фотозвіт з заходу: