Новини

5 грудня 2017 року

Студенти медичного факультету - організатори соціально-медичної акції до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Студенти медичного факультету - організатори соціально-медичної акції до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

1 грудня 2017 року у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна проведено соціально-медичну акцію, присвячену Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. Захід організовано в рамках університетської програми «Здоров’я студентів», представниками комітетів Репродуктивне здоров‘я, ВІЛ/СНІД (SCORA), Медична освіта (SCOME) та Права людини та мир (SCORP) локального представництва Всеукраїнської молодіжної асоціації студентів-медиків (UMSA) у Каразінському університеті, за підтримки Африканської асоціації студентів-медиків.

У рамках акції було проведене розповсюдження червоних стрічок, а також листівок із корисною інформацією серед студентів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Метою акції також було максимальне поширення інформації про права хворих на СНІД, відповідні закони. Всі бажаючі студенти мали змогу ознайомитися із шляхами передачі ВІЛ/СНІД, патогенезом та клінічними проявами, профілактикою та лікуванням.
Команда UMSA-Karazin висловлює щиру подяку за допомогу в організації акції к.м.н., доценту кафедри загальної та клінічної імунології та алергології Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Т. І. Лядовій, Африканській асоціації студентів-медиків та найактивнішим учасникам акції: Т. Антушевій, О. Деліч, Ю. Жадан, В. Савво, Т. Сазоновій, К. Стоказ та В. Шепель.


Фотозвіт з заходу: