Новини

4 грудня 2017 року

На базі наукового гуртка з анатомії людини пройшов студентський семінар

На базі наукового гуртка з анатомії людини пройшов студентський семінар

1 грудня 2017 року на базі наукового гуртка кафедри анатомії людини медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна пройшов студентський семінар, присвячений питанням варіантної анатомії та морфологічних особливостей будови серця людини.

Незважаючи на багатовікову історію вивчення серця як центрального органу серцево-судинної системи, питання його варіантної анатомії до сьогоднішнього дня залишається в центрі уваги багатьох дослідників. При цьому створення нових методів хірургічного лікування хвороб викликає великий інтерес до анатомії органів, а швидкий розвиток кардіохірургії змушує уважніше поставитися до питань будови серця і його структур. Метою семінару, участь у якому з доповідями взяли студенти та викладачі кафедри, було вивчити особливості будови різних анатомічних структур серця і їх кореляційні взаємовідносини.

Попередні семінари відбулися 14 вересня та 19 жовтня. Їх теми були: «Варіантна анатомія та морфологічні особливості кісток людини» та «Морфологічні особливості та варіантна анатомія навколоносових пазух кісток черепа».