Новини

26 травня 2017 року

Студентські семінари на базі наукового гуртка з анатомії людини

Студентські семінари на базі наукового гуртка з анатомії людини

Вже стало доброю традицією проведення студентських наукових семінарів у рамках роботи студентського наукового гуртка з анатомії людини, який функціонує при кафедрі анатомії людини медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Основними цілями роботи гуртка та проведення на його базі семінарів є підвищення рівня фахової підготовки студентів на основі розвитку їх аналітичних та креативних здібностей, формування наукового системного мислення, а також виявлення талановитих і обдарованих студентів, що здатні та бажають займатися науково-дослідницькою діяльністю. У проведенні семінарів при підготовці докладів беруть участь як студентів-гуртківці, так й викладачі кафедри. Періодичність проведення семінарів – 1 раз на місяць. Семінари зазвичай проводяться у вигляді круглого столу з подальшим обговоренням та дискусіями.

Так, за другий семестр 2016-2017 навчального року проведено 4 семінари, що були присвячені найбільш актуальним питання анатомії та морфології людини:

  • 15 лютого 2017 р. – «Еволюція сучасних анатомічних поглядів на брижі, як самостійний цілісний орган: її структура, функції та її роль у розвитку захворювань»
  • 16 березня 2017 р. – удосконалення навичок по виготовленню анатомічних препаратів в якості музейних та навчальних зразків, що використовуються при вивченні організму людини, а також способам їх збереження
  • 13 квітня 2017 р. – сучасний погляд на структурні і функціональні особливості лімфатичних судин в ЦНС з урахуванням новітніх наукових даних
  • 25 травня 2017 р. – «Варіантна анатомія судин головного мозку»