Новини

26 квітня 2017 року

Викладачі медичного факультету – учасники міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання мультифакторної та спадкової патології. Орфанні метаболічні захворювання»

Викладачі медичного факультету – учасники міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання мультифакторної та спадкової патології. Орфанні метаболічні захворювання»

20-21 квітня 2017 року професор кафедри акушерства і гінекології медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Олена Михайлівна Федота прийняла участь у міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні питання мультифакторної та спадкової патології. Орфанні метаболічні захворювання», що була організована за сприяння Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, Національної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» МОЗ України та Асоціації спеціалістів з медичної та лабораторної генетики.

Конференція пройшла під головуванням доктора медичних наук, професора, члена-кореспондента НАМН України, головного спеціаліста з медичної генетики МОЗ України Н. Г. Горовенко. У роботі конференції прийняли участь вітчизняні та зарубіжні спеціалісти з питань спадкових та мультифакторних захворювань, орфанних захворювань, головні позаштатні спеціалісти з медичної генетики та загальної практики - сімейної медицини управлінь охорони здоров’я регіонів України, координатори регіонів з питань орфанних захворювань, лікарі-генетики, лікарі-лаборанти-генетики, біологи, фахівці, які надають медичну допомогу пацієнтам з орфанними захворюваннями.

У рамках конференції були проведені майстер-класи та круглі столи, присвячені питанням лікування та діагностики орфанних метаболічних захворювань за участю представників МОЗ України, осіб, відповідальних за надання медичної допомоги пацієнтам з орфанними захворюваннями в регіонах України, представників громадських організацій. Наприкінці конференції було проведено засідання Асоціації спеціалістів з медичної та лабораторної генетики.