Новини

23 квітня 2017 року

Медичний факультету у складі Каразінського університету – у трійці кращих університетів України за даними рейтингу SciVerse Scopus

Медичний факультету у складі Каразінського університету – у трійці кращих університетів України за даними рейтингу SciVerse Scopus

Видавничою службою «УРАН» на замовлення «Освіта.ua» проведено наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складено рейтинг українських вищих навчальних закладів. Медичний факультет у складі Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна увійшов до рейтингу та зайняв друге місце серед 136 вищих навчальних закладів України.

Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 000 наукових журналів та сотні книжкових серій. У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Науковці Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, у тому числі медичного факультету, опублікували понад 8 000 наукових робіт, що індексовані у наукометричній базі Scopus, при цьому кількість цитувань цих робіт перевищує 40 000. Станом на квітень 2017 року індекс Гірша Каразінського університету дорівнює 60, що на 3 пункти вище показника 2016 року (57) та означає, що науковцями університету опубліковано 60 статей, кожна з яких була процитована щонайменше 60 разів.

Вітаємо медичний факультет та Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна з високою оцінкою наукової активності та бажаємо подальших успіхів!