Новини

8 квітня 2017 року

Медичний факультет у складі Каразінського університету серед кращих університетів світу!

Медичний факультет у складі Каразінського університету серед кращих університетів світу!

За даними Академічного рейтингу університетів світу (Academic Ranking of World Universities, ARWU), що відомий як Шанхайський рейтинг, медичний факультет у складі Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна увійшов до каталогу кращих дослідницьких вищих навчальних закладів світу.

Шанхайський рейтинг вважається одним з найбільш авторитетних у академічному середовищі та формується з урахуванням шести об’єктивних показників науково-педагогічної діяльності вищого навчального закладу: кількість випускників та викладачів, які є Нобелевськими лауреатами або відзнаку Філдса у галузі математики, кількість науковців з високим індексом цитування у Thomson Scientific, кількість публікацій у журналі Nature and Science, кількість публікацій, відмічених у індексі цитування найбільш цитованих дослідників Highly Cited Researchers, кількість публікацій, проіндексованих з природничих наук (Науковий індекс цитування Science Citation Index - Expanded and Social Sciences Citation Index) і показник продуктивності у співвідношенні з масштабом та авторитетом закладу.

За даними аналізу згаданих вище показників медичний факультет у складі Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна увійшов до Шанхайського рейтингу у групу 500+.

Вітаємо рідний університет та факультет з цим значним досягненням!