Новини

16 лютого 2017 року

Висока нагорода нашого підручника

Висока нагорода нашого підручника

Під час урочистого засідання Асамблеї Вчених рад університету з нагоди 212-ої річниці з дня відкриття Каразінського університету відбулося нагородження переможців XVII виставки-конкурсу навчальної та наукової літератури, яка відзначила дипломом I ступеня співробітників медичного факультету за напрямом «Навчальна література для вищої школи». Авторами навчального підручника «Ангіографія і рентгенендоваскулярна хірургія торакоабдомінальних кровотеч» є д. мед. н., професор кафедри хірургічних хвороб, оперативної хірургії та топографічної анатомії Авдосьєв Ю. В., декан медичного факультету, д. мед. н., професор Белозьоров I. В. та завідувач кафедри хірургічних хвороб, оперативної хірургії та топографічної анатомії, к. мед. н., доцент Кудревич О. М.

Даний підручник, який вперше надрукований в Україні та серед країн СНД, стосується агіографічної діагностики та рентгенендоваскулярного лікування торакоабдомінальних кровотеч різної етіології. Також у даному підручнику вперше в Україні наведені сучасні дані по застосуванню рентген-хірургічних методів діагностики та лікування у воєнно-польовій хірургії.

В цілому, даний підручник може бути з успіхом використаний в навчальному процесі студентами вищих медичних закладів, а також стати настільною книгою для практикуючих лікарів, насамперед, інтервенційних радіологів, оскільки представлений в ньому матеріал є унікальним як за переліком освітлених проблем, так і щодо всебічності та сучасності викладених даних.


Фотозвіт з заходу: