Новини

2 грудня 2021 року

Науково-практична конференція "Актуальні питання фізіології, патології та організації медичного забезпечення дітей шкільного віку та підлітків"

Науково-практична конференція "Актуальні питання фізіології, патології та організації медичного забезпечення дітей шкільного віку та підлітків"

17-18 листопада 2021 року 11 співробітників кафедри гігієни та соціальної медицини прийняли активну участь у організації та роботі щорічної науково-практичної онлайн-конференції з міжнародною участю "Актуальні питання фізіології, патології та організації медичного забезпечення дітей шкільного віку та підлітків" на базі ДУ "ІОЗДП НАМН" присвяченої пам’яті професора Коренєва Миколи Михайловича, 90-річчю з дня його народження.

Конференцію включено до проекту «Реєстру МОЗ і НАМН України з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, які проводитимуться у 2021 році» (№ 397), а Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, у т.ч. і кафедра гігієни та соціальної медицини виступили співорганізатором цього наукового заходу. Під час конференції було розглянуто актуальні питання присвячені: збереженню та зміцненню здоров’я підростаючого покоління, організації надання медичної допомоги дитячому населенню, охороні психічного здоров'я дітей в сучасному соціумі, впливу пандемії COVID-19 і тривалих карантинних обмежень на фізичне й психічне здоров'я дітей, сучасним методикам оцінки фізичного розвитку дітей шкільного віку, впливу занять спортом на прояви моторної асиметрії, та інше. За результатами досліджень, що здійснюються в рамках науково-дослідних робіт кафедри, у т.ч. у співробітництві з кафедрою неврології, психіатрії, наркології та медичної психології ХНУ імені В.Н.Каразіна та Харківською державною академією фізичної культури підготовлено виступи з усними доповідями та матеріали для публікації у збірнику конференції.


Фотозвіт з заходу: