Новини

8 квітня 2021 року

Науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання медичної психології»

Науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання медичної психології»

26 березня 2021 року кафедра неврології, психіатрії, наркології та медичної психології медичного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна провела науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Актуальні питання медичної психології». Ми щиро раді всім, хто відгукнувся на запрошення та долучився до нашої зустрічі у форматі відео-конференції.

Конференція була присвячена особливостям психічного здоров'я та його збереженню в умовах пандемії COVID-19, інтеграції та перспективам сучасних досягнень в різних галузях нейронаук. Фокусом майстер-класів були сучасні практичні навички, володіння якими вимагає від лікарів будь-якого фаху сучасний стан патоморфозу ментальних розладів, що останнім часом спостерігається на фоні світової пандемії коронавірусу.

Участь у конференції взяли понад 100 студентів, викладачів, аспірантів, молодих науковців та фахівців з різних куточків України, що свідчить про зацікавленість представленою тематикою. Усього було представлено 15 усних доповідей та 3 майстер-класи фахівців з України, Ізраїлю, Німеччини.

Студенти, що беруть участь у постійно діючому студентському науковому товаристві кафедри також виступили у якості доповідачів. Це Тесленко Анна, Неляпіна Марія, Кирилова Євгенія, Малаховецька Марія, Зайцева Наталія.

Дуже цікавим для слухачів був міжнародний досвід, представлений Олександром Дімитревичом (Stress & Trauma Response International PsychoEducation, Ukraine – United Kingdom of Great Britain – Israel), Оленою Чуманською (кризова служба м. Нюрберг, Германія).

Щиро дякуємо всім за активну участь у конференції!