Новини

6 грудня 2018 року

Посвята та вибори у іноземних студентів

Посвята та вибори у іноземних студентів

5 грудня 2018 року просторе приміщення палацу спорту "Локомотив" зібрало більше двох тисяч іноземних студентів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна для проведення церемонії посвяти першокурсників у студенти та виборів голови Студентської ради іноземних студентів.

До студентів звернулися з привітанням: ректор В. С. Бакіров, директор Департаменту науки і освіти обласної державної адміністрації Л. Г. Карпова, декан медичного факультету І. В. Белозьоров та директор Інституту міжнародної освіти О. О. Навроцький. Також на заході були присутні: декан юридичного факультету Т. Є. Кагановська та декан факультету міжнародних економічних відносин і туристичного бізнесу В. І. Сидоров.

"Цього року до університету вступило 1105 іноземних громадян переважно з Індії, Нігерії, Єгипту та Йорданії. З них 915 обрали медичний факультет. Для порівняння, українських медиків-першокурсників лише 63. «Керувати таким колективом непросто, але цікаво. Справжнього авторитету в такій різноманітній спільноті можна досягти лише повагою та любов'ю до університету, до справи, якою займаєшся і до кожного студента», розповів декан медичного факультету, д. мед. н., проф. І. В. Белозьоров.

Кандидатами на посаду голови Студентської ради іноземних студентів були третьокурсники медичного факультету: Єзекву Прешес Кемканма із Нігерії Мадомін Асроров із Узбекистану та Джон Маджестік Принц із Індії. Голосування проходило за допомогою SMS із залученням оператора «Київстар». За результатами голосування головою Студентської ради іноземних студентів Каразінського університету став студент 3 курсу медичного факультету Мадомін Асроров із Узбекистану.

Захід завершили яскраві танцювальні виступи студентів, що містили навіть складні акробатичні трюки.