Новини

21 травня 2018 року

Викладачі медичного факультету – учасники конференції з нагоди 110-річчя вручення Нобелівської премії І. І. Мечникову

Викладачі медичного факультету – учасники конференції з нагоди 110-річчя вручення Нобелівської премії І. І. Мечникову

18-19 травня 2018 року делегація викладачів медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна у складі завідувача кафедри загальної та клінічної імунології та алергології, д. мед. н., проф. М. М. Попова, завідувача кафедри педіатрії, д. мед. н., проф. В. Г. Чернуського та к. біол. н., доцента кафедри загальної та клінічної імунології та алергології С. Г. Маланчук взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції з нагоди 110-річчя вручення І. І. Мечникову Нобелівської премії, яка була проведена у смт Дворічна Харківської області.

В конференції взяли участь науковці з США (імунолог Гвен Рендольф), Ізраїлю (геронтолог Ілля Стамблер), фахівці з Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та ДУ «Інститут мікробіології та імунології імені І. І. Мечникова НАМН України», голова Харківської обласної ради С. І. Чернов та інші.

У рамках заходу М. М. Попов та С. І. Чернов урочисто відкрили музей І. І. Мечникова, що включає 4 експозиції («Побут Слобожанщини ХІХ століття», «Життєвий та творчий шлях І. І. Мечникова», «І. І. Мечников – громадянин світу» та «Послідовники великого вченого»), а потім учасники конференції відвідали Національний природничий парк «Двурічанський», якому притаманний неповторний ландшафт, обумовлений специфікою мінерального субстрату із раковин молюсків на місці моря.


Фотозвіт з заходу: