Новини

21 січня 2018 року

Вчена рада медичного факультету висунула кандидатуру проф. М. І. Яблучанського на присудження почесного звання «Заслужений професор Каразінського університету»

Вчена рада медичного факультету висунула кандидатуру проф. М. І. Яблучанського на присудження почесного звання «Заслужений професор Каразінського університету»

17 січня 2018 року Вчена рада медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна одноголосно прийняла рішення висунути кандидатуру завідувача кафедри внутрішньої медицини, д. мед. н., проф. М. І. Яблучанського на присудження почесного звання «Заслужений професор Каразінського університету». Під час засідання Вченої ради теплі слова про братську дружбу та плідну роботу разом з Миколою Івановичем сказали завідувач кафедри загальної та клінічної імунології та алергології, д. мед. н., проф. М. М. Попов, завідувач кафедри хірургічних хвороб, д. мед. н., проф. Є. Д. Хворостов, завідувач кафедри педіатрії, д. мед. н., проф. В. Г. Чернуський.

Проф. М. І. Яблучанський – засновник відродженого медичного факультету при Каразінському університеті та перший декан факультету. З моменту відродження факультету Микола Іванович ні на мить не залишав факультет; завжди був прикладом науковця, викладача та лікаря для молодшого покоління співробітників; до цього дня залишається двигуном прогресу та розвитку кафедри та факультету в цілому.

Науково-педагогічний колектив та студенти медичного факультету висловлюють щиру вдячність Миколі Івановичу за його безцінний внесок у відродження та становлення вищої медичної освіти в стінах кращого класичного університету України!

Проф. М. І. Яблучанський, знаходячись у відрядженні, висловив подяку на своїй сторінці у FaceBook та електронним листом:

«Висловлюю щиру подяку голові та членам Вченої ради медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна за одноголосне висунення моєї кандидатури на присудження почесного звання «Заслужений професор Каразінського університету». Для мене найвища нагорода – відновлення класичної університетської вищої медичної освіти та вже 25-тирічне служіння їй!»